Vai cepšanas laikā pankūkas plīst kā slapjš papīrs? Tas viss ir tāpēc, ka jūs pieļaujat vienu kļūdu, kuru nepamanāt.
Tas nav saistīts ar piena vai olu daudzumu, bet gan par to, kā jūs rīkojaties ar mīklu. Beidziet vainot pannu – problēma ir jūsu rokās.
Plāno pankūku galvenais ienaidnieks ir tik vienkārša lieta kā karote. Jā, tā pati, ar kuru maisāt mīklu, līdz tā ir gluda. Izrādās, ka, jo ilgāk maisāt, jo vairāk veidojas lipeklis. Milti pārvēršas sava veida gumijā, kas saplīst, mēģinot apgriezt pankūku.
Tātad atcerieties svarīgu punktu, gatavojot pankūku mīklu – šķidrumu un miltus saputo, līdz pazūd visi kunkuļi. Pat ja masa šķiet neviendabīga, apstājieties un vairāk nemaisiet.
Otrais noslēpums ir temperatūra. Aukstā mīkla mazāk labi klājas pannā un uzreiz sacietē. Tāpēc ļauj nostāvēties 20 minūtes istabas temperatūrā – milti uzbriest un iznāks gaisa burbuļi. Pirms cepšanas maisījumu maisa ar karoti, bet neputo.
Izmantojiet pareizu piena tauku saturu. Ja izmantosiet ar zemu tauku saturu, pankūkas būs sausas. Ja tas ir “lauku” piens, tas ir pārāk blīvs. Ideāls variants ir 2,5-3,5%. Un cukura vietā pievienojiet karoti medus – tas nekristalizēsies, bet vienmērīgi sadalīs saldumu.
Cepamajai pannai jābūt čuguna vai ar nepiedegošu pārklājumu. Sildiet to uz vidējas uguns, pievienojiet nedaudz eļļas un izklājiet to ar papīra dvieli.
Vai pirmā pankūka bieži vien ir kunkuļaina? Tas ir normāli – tas “noskaņo” virsmu. Nākamās būs ideālas. Ar kausu ielejiet mīklu pannas centrā un nekavējoties pagrieziet pannu tā, lai maisījums izklātos plānā kārtā.
Nesteidzieties to apgriezt. Pagaidiet, līdz malas ir brūnas un sāk lobīties. Izmantojiet lāpstiņu, lai to paceltu, dziļi ieelpojiet un apgrieziet to ar vienu kustību.
Ja pankūka joprojām saplīst, pievienojiet mīklai karoti augu eļļas. Tas padarīs masu elastīgāku. Tagad jūsu pankūkas būs skaistas, nevis caurumu pilnas.